A következő élő közvetítés része Dobrev Klára sorra hozza a vidéki körzeteket, Karácsony Gergely Budapesten elkezdett felzárkózni

Ma nem lesz végeredmény

Országos Előválasztási Iroda
Országos Előválasztási Iroda

Az előválasztás Facebook-oldalán megerősítették: nem várható, hogy ma megérkezzen a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye.

Mint írják, 10 órakor országszerte húsz különböző helyszínen indult el a szavazatok összeszámolása. A szavazatszámlálás azonban az előzetesen vártnál lényegesen lassabban halad. Ennek oka, hogy a szavazólapokat nem pecséttel, hanem QR-kódok használatával hitelesítették. A számlálás során a számlálóbiztosoknak ezt kell ellenőrizniük, ezért ismételten beolvassák a QR-kódokat, ami a vártnál több időt vesz igénybe. Jelenleg az 1 008 076 egyéni és miniszterelnök-jelölti szavazólapból óránként 50-70 ezer szavazólapot tudnak „kicsippantani” a szavazatszámlálók. A folyamat különösen Budapest halad lassan, ahol harminc választókerület, azaz az ország közel egyharmadának eredményét fogják megállapítani.

A fentiek miatt kimondható, hogy

ma nem várható a miniszterelnök-jelölti választás végleges eredménye.

Az első választókerületekből azonban hamarosan összeáll az az adat, amit az OEVB pontosnak és hitelesnek tekint ahhoz, hogy a nyilvánosság számára is kihirdesse az eredményt – közölték.

Bordás Róbert / aHang
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik