Belföld

Véget ért az előválasztás első fordulója, Karácsony győztest hirdetett

A leállás miatt kis csúszással, fél kilenc után véget ért Magyarország első országos előválasztásának első fordulója, amelyek több mint hatszázezer ember szavazott. A miniszterelnök-jelöltek a Facebookon mondtak köszönetet az aktivistáiknak.

Hosszú és küzdelmes hónapokon vagyunk túl. Én magam is. Hónapok óta járom az országot nagyvárosoktól a legkisebb településekig, hogy elvigyem a változás üzenetét, hogy elmondjam, van kiút az Orbán-rendszerből, és a rendszer bukása az előválasztással fog megkezdődni.

– mondta Dobrev Klára a videóban, amit posztolt. 

Karácsony Gergely a Facebookon már azt is leírta, megvan, ki a győztes: a demokrácia ügye. A vesztes pedig a jelenlegi pöffeszkedő, úrhatnám hatalom.

Okkal mondhatjuk, a részvétel meghaladta minden várakozásunkat, számolhatjuk úgy is, hogy a 2018-as parlamenti választási részvétel 10 százalékát is meghaladja azok aránya, akik leadták szavazatukat az előválasztáson. Ez nagy siker és világos jelzés: a változás elkezdődött.

– írta a posztjában. 

Márki-Zay Péter Gödöllőről jelentkezett be, és mindenkinek megköszönte, valamint azt mondta, fantasztikus eredménye lett ez az ellenzéki együttműködésnek.

Fekete-Győr András az ATV-ben zárta az előválasztást. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!