Belföld

Közel 1400 kisgyermek kezdte MosolyTáskával az iskolát (X)

Mosollyal és új táskával kezdhette az iskolaévet mintegy 1400 kisdiák a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. jóvoltából. A MosolyTáska elnevezésű adománygyűjtés során 1385 iskolatáska gyűlt össze, melyeket a Máltai Szeretetszolgálat tanszerekkel töltött meg és juttatott el nehéz sorsú családoknak.

Az idén első alkalommal meghirdetett év végi iskolatáska-gyűjtésben az általános iskolákba járó gyerekek június 1. és 23. között MosolyTáskát készíthettek a már kinőtt vagy megunt iskolatáskáikból, amelyeket a következő évben már nem terveztek használni. Vagyis az év végén a jó állapotú táskáikat megtisztítva – akár üresen, de akár tanszerekkel is megtöltve – leadhatták az iskolájukban egy kapcsolattartó tanárnak.

A felajánlott eszközöket a GLS szállította a Máltai Szeretetszolgálat raktárába, ahol tanszercsomagokkal töltötték meg azokat. A karitatív szervezet országszerte több ezer rászoruló családdal áll kapcsolatban. A táskákba a gyerekek bíztató üzenetet, rövid jókívánságot is tettek, hogy az adomány személyes ajándékká, vagyis igazi MosolyTáskává váljon.

A gyűjtés célja túlmutat azon, hogy a táskák az iskolakezdéskor segítenek a rászoruló családoknak: a MosolyTáska-akció arra ösztönzi a gyerekeket, hogy amint a PontVelem programjában a pénzügyi tudatosság és a környezetvédelem, úgy a segítségnyújtás is legyen természetes része az életüknek. A PontVelem, a Máltai Szeretetszolgálat és a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. másik közös akciója is ezekre az értékekre kívánja felhívni a figyelmet: a Karácsonyi Mosoly Manók programban az elmúlt öt évben összesen több mint 36 ezer kisgyermeknek készítettek karácsonyi ajándékcsomagot kortársaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik