Belföld koronavírus

20 koronavírusos beteg halt meg a hétvégén Magyarországon

Az elmúlt három napban 1183 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 821 261-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 20 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 171-re emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 783 167, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 923.

478 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 71-en vannak lélegeztetőgépen. Mindkét adat emelkedő tendenciát mutat, a kórházban ápoltak száma negyvennel, a lélegeztetőgépen lévők száma tizenhéttel emelkedett péntek óta.

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587-en már a második oltását is megkapták, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A kormányzati tájékoztatóban azt írják: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Kapcsolódó
Beadták az első, kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon
A Semmelweis Egyetem uniós szinten is élen jár.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.