Belföld

DK-s jelölt: leadtam a közjegyzői dokumentumot, ami igazolja, hogy soha nem volt offshore-tulajdonom

A múlt héten írtuk meg a Válaszonline nyomán, hogy a DK székesfehérvári jelöltje offshore-ügybe keveredett. A portál cikkéből kiderült, hogy Ráczné Földi Judit 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben úgy nyilatkozik, nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában, miközben épp ugyanezen a napon szállt ki – a néhány héttel korábban leadott életrajza szerint általa vezetett – Alba Autómosó Kft.-ből. Ez egy olyan, Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás (Minos King Global Business LLC.), melynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője. Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként. Ráczné azt állította, hogy nincs és nem is volt offshore tulajdonom.

Hétfő délután a DK közleménybe foglaltja jelöltje szavait, amelyet nekünk is elküldött.

Közjegyzői okiratba foglalt hivatalos dokumentumokkal tudom igazolni, hogy minden vád ellenem hamis, azokból egy szó sem igaz. Soha nem volt offshore-tulajdonom, az ezt igazoló közjegyzői dokumentumokat ma délután elküldtem a közös ellenzéki Országos Előválasztási Bizottságnak.

Azt kérem a Bizottságtól, hogy még a ma esti ülésén döntsön az ügyemben, mert minden nap ami ezzel a hazugsággal telik árt a teljes ellenzéki összefogásnak.

Frissítés: A Facebook-on Gyurcsány Ferenc is kommentált Földiné posztja alatt, ezt írta:

Szóval mi, akik már sokat láttunk a politikából, tudjuk, hogy miként működik ez. Legyünk óvatosak a választás előtti utolsó napokban előjött vádakkal. Sokszor derült ki, hogy azok megalapozatlanok voltak. Mondjak neveket, történeteket?
Szóval amíg valamit nem tudunk bizonyítani, amíg nem volt tisztességes vizsgálat, addig óvatosan a mindenfajta felszólítással.
Előbb a tárgyalás, utána az ítélet.
Egyébként meg ha Judit azt mondja, hogy minden rendben van, akkor neki hiszek, nem Tóth és Karácsony pártelnököknek, akiknek a jelöltje egyébként éppen Judit ellenfele.
Gondoltam, szólok.

Frissítés2: kedden a DK azt közölte, hogy az OEVB elutasította a Ráczné Földi Judit elleni beadványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik