Belföld

Offshore cég képviselőjeként tűnik fel egy DK-s jelölt, a politikus lejáratásról beszél

A régóta szocialista Márton Roland ellen egy offshorelovag-gyanús DK-s, bizonyos Ráczné Földi Judit indul a Fejér megye 1. (székesfehérvári) választókerületében – írta csütörtökön a Válasz Online. A portál cikkéből kiderült, hogy Ráczné 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben úgy nyilatkozik, nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában, miközben épp ugyanezen a napon szállt ki – a néhány héttel korábban leadott életrajza szerint általa vezetett – Alba Autómosó Kft.-ből. Ez egy olyan, Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás (Minos King Global Business LLC.), melynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője. Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként – írja a Válasz Online.

Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom

– ezt már a Telex-nek mondta a DK politikusa, hozzátéve, hogy semmi köze a megnevezett céghez, és semmilyen pozíciót nem tölt abban be. Azt állította, nem tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba, sőt abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről az vállalkozásról. Ráczné a lejáratásról is beszélt,  és azt is megjegyezte, hogy feljelentést tesz a Válasz Online ellen.

A portál pénteki közleményében azt kéri, hogy haladéktalanul jelentse fel a Válasz Onlinet-t a politikus:

Azt kérjük Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t! Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt! Nem ehhez, hanem a mismásoláshoz meg a hallgatáshoz vagyunk szokva a mindenoldali „bátrak” részéről. Kérjük tehát a DK-t és jelöltjét, tényleg pereljék be lapunkat, hogy élőben végigtudósíthassuk a bíróságról, amint a politikust szembesítik a valósággal!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik