Belföld

Vadai Ágnes Ráczné Földi Judit ügyéről Karácsony Gergelynek: Szerinted oké, hogy Dorosz Dávid rágóra kért költségtérítést?

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa reagált arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nemrég azt mondta, várja a párt állásfoglalását Ráczné Földi Judit ügyében.

Ezért jó, még ha fájdalmas is, hogy most, még a nagy megmérettetés előtt derülnek ki néhány esetben a múlt ügyei

– írja Karácsony a Facebookon. 

Rácznéról korábban írtunk már, a történet röviden összefoglalva annyi, hogy minden jelöltnek alá kell írnia, hogy nincs offshore-cég a tulajdonában, Rácznéról pedig nemrég kiderült, hogy köze van egy offshore-céghez.

Vadai most azt írja,

Én vezettem azt az integritási bizottságot a DK-ban, amely a jelöltjeink átfogó biztonsági ellenőrzését végezte. Aki ismer, tudja, hogy ilyen ügyekben rendkívül szigorú vagyok.

 

Napok óta gyalázzák a nagy nyilvánosság előtt az egyik jelöltünket, Ráczné Földi Juditot. Természetesen fel is jelentették az OEVB-nél.

 

Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát.

 

Gergő, nekem nagyon fura, hogy meg sem várod a vizsgálat eredményét, hanem már a jelölt kizárását követeled. Hát ez nehezen fér össze azzal a demokrácia-felfogással, amit az ellenzék eddig képviselt.

 

Én csak egy dolgot kérek Tőled. Ha bebizonyosodik, hogy hazug módon vádolták Juditot, akkor ugye ugyanakkora nyilvánosság mellett fogsz bocsánatot kérni, mint amekkora előtt vádoltad őt és hirdettél vizsgálat nélkül is ítéletet.

De a poszt itt nem ér véget, Vadai ugyanis áttér a Párbeszéd jelöltjeire:

Még egy dolog. Tudod Gergő, nekünk nem kenyerünk a házmestertempó. Talán látod, hogy a DK általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni. Sok ilyen eset volt, szinte mindig sikerrel.

 

De ugye a szálka és a gerenda logikáján hadd kérdezzek tőled én is. Szerinted rendben van, hogy pártod pécsi jelöltje, Mellár Tamás a minap azt nyilatkozta a pécsi Pride-ról, hogy »én nem érzem, hogy Pécsett olyan mértékű lenne a homoszexuálisok üldözése, hogy indokolt lenne egy komolyabb kiállás a részükről«, hozzátéve, hogy nem tetszik neki az ilyen »polgárpukkasztó« rendezvény és megbotránkoztató magatartás, amit az ilyen rendezvényeken lát? Ezzel te egyetértesz? Szerinted ez belefér az ellenzéki értéknyilatkozat szellemiségébe?

 

Szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a Te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik