Belföld

Börtönt kapott a kisbéri közmunkást évekig zsaroló két férfi

Hét év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Komáromi Járásbíróság azt a súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással, rablással és csalással vádolt férfit, aki évekig fenyegetett és zsarolt egy kisbéri közmunkást a társával. Az ügy másik vádlottja 4 és fél év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kapott.

A két férfi 2016. és 2019. évek között legalább 15 alkalommal is 10 ezer forint feletti összegeket követelt a közmunkástól. Abban az esetben, ha a férfi nem teljesítette a követelésüket, akkor megfenyegették és megverték.

A vád szerint a két férfi 2019 novemberében az egyik reggel autóval megjelent a kisbéri férfi házánál. Az elkövetők a 68 éves, beteg embernek azt a valótlan ígéretet tették, hogy ha elviszik Budapestre, akkor a férfi megkapja egy harmadik személlyel szemben fennálló, valójában nem is létező, tartozását.

Ezt követően az elkövetők 30 ezer forintot kértek és kaptak a férfitől a Budapestre történő utazás költségéül, azonban az elkövetők rövidesen kirakták a férfit az autóból a lakóhelyének közelében azzal, hogy elmennek tankolni, és rövidesen jönnek vissza érte. A csaló férfiak nem mentek vissza a férfiért, így Budapestre sem vitték el.

Az elsőrendű vádlott 2017 nyarán egy 10 ezret kért kölcsön egy kisbéri lakostól. Ő azonban közölte, hogy nem tud neki pénzt adni, mert neki sincs. Az elkövető ezt követően, azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri és kezét-lábát összetöri. A sértett félelmében átadott 10 ezer forintot a férfinak, valamint el is költözött kisbéri lakóhelyéről.

Az ügyész súlyosabb büntetést kért a zsarolókra, míg a vádlottak és a védők enyhítésért fellebbeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik