Belföld

Elutasította Jakab Péter Tóth Csaba elleni beadványát az Országos Előválasztási Bizottság

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az Országos Előválasztási Bizottság mai döntésével egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége, ugyanis a testület elutasította Jakab Péter beadványát

– közölte az MSZP szerdán. A párt közleményében egyúttal jelezte: „bízik abban, hogy a Tóth Csaba körüli találgatások és alaptalan vádaskodások ideje lejárt, és a jövőben a demokratikus ellenzék jelöltjei egymás kölcsönös tiszteletben tartásával dolgoznak tovább közös célunkért: a kormányváltásért és egy demokratikus ország megteremtéséért.”

Hadházy Ákos, Tóth Csaba kihívója a döntésre Facebook-oldalán úgy reagált:

Vizsgálat nem volt, csak szavazás és így természetesen nem igaz az, hogy bárki tisztázta volna a gyártelepet kamu alapítványba rejtő képviselőt. Annyi történt, hogy kiderült: az ellenzéki pártok egy része nem kíván szembenézni a valósággal és a kampányszlogenek ellenére nem kívánja támogatni a megtisztulás politikáját. A nemmel szavazó és tartózkodó szervezetek világos üzenetet küldtek a választóknak.

A képviselő a posztban jelezte, hogy a döntés során az LMP tartózkodott, „az MSZP és a Párbeszéd képviselője szerint vállalható az ügy”.

Az LMP tartózkodása és az MSZP/Párbeszéd nemje miatt, bár több igen szavazat volt, nem kapott többséget a méltatlanságot kimondó javaslat

– írta Hadházy.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Jobbik elnöke etikai vizsgálatot kezdeményezett Tóth Csaba ellen az Országos Előválasztási Bizottságnál. Tóth Csabát az MSZP, a DK és a Párbeszéd mellett a Jobbik is támogatja ugyan, ám Hadházy nemrég olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek azt sejtették, hogy a szocialista képviselőnek titkolt befolyása lehet egy budapesti gyártelep fölött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik