ugyeszseg.hu
Belföld

Fejszével és vaslapáttal követelték a fizetésüket a munkások Kiskunhalason

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azokkal a helyi férfiakkal szemben, akik fejszével és vaslapáttal támadtak az autóban ülő munkaadójukra, aki megtagadta munkabérük kifizetését, mivel a megbeszélt munkát még nem végezték el.

A vádirat szerint a két kiskunhalasi férfi az egyik tavaly júliusi napon a főnöke tanyáján dolgozott, ahonnan munkaadójuk a déli órákban hazaszállította őket. Kérésük ellenére azonban a sértett nem fizette ki a bérüket arra hivatkozva, hogy még nem végezték el a megbeszélt munkát.

Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, kiabálni és szidalmazni kezdték az autóban ülő munkaadójukat, majd egyikük a furgonból kivett egy vaslapátot és azzal kitörte a jármű bal első ablakát. Eközben a másik férfi egy fejszét vett magához és azzal fenyegetően hadonászott, miközben kilátásba helyezték, hogy ha továbbra sem kapják meg a pénzüket, akkor szétverik a kocsit.

Bár a főnökük kitartott amellett, hogy csak a munka elvégzését követően fizet, a súlyos, életveszélyes fenyegetésektől megriadva elhajtott a helyszínről. Végül még aznap az esti órákban önként kifizette a ledolgozott munka után járó bért a munkásoknak.

Az eset után néhány hónappal az egyik vádlott – aki alkalmi munkásként többször megfordult a sértettnél – megjelent munkaadója ingatlanában és a lakatot lefeszítve a raktárépületből több mint 200 ezer forint értékben szerszámgépeket vitt el. Ezekből néhányat átadott ismerősének, az ügy harmadik vádlottjának, aki tudva bűnös eredetükről, jutalék fejében töredék összegért pénzzé tette azokat.

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérletével, míg a harmadikat orgazdaság vétségével vádolja. A büntetett előéletű vádlottnak az önbíráskodás mellett lopás bűntette miatt is felelnie kell, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!