Belföld

Letöltendőt kértek a TV2-t robbantással fenyegető férfire

Közveszéllyel fenyegetés, zaklatás, valamint személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki egy közösségi oldalon létrehozott álprofillal, fenyegető üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, amelyben robbantással, illetve személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetett.

Úgy tudjuk, hogy a TV2- t fenyegette robbantással a férfi, aki nem tett érdemi vallomást a nyomozati szakban.

A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatos közleményében azt közölte, hogy a férfi létrehozott egy álnévvel ellátott profilt az egyik közösségi oldalon. Ehhez a profilhoz jogosulatlanul, a közösségi oldalt használó, más valós személy profilképét töltötte fel.

A vádlott ezt követően robbantással fenyegető üzeneteket küldött márciusban a televíziós csatorna több dolgozójának, mivel sérelmezte a televíziós csatorna hírműsoraiban elhangzottakat. A férfi a fenyegető üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével. A dolgozóknak küldött üzenetekben továbbá őket, illetve a hozzátartozóikat is személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg.

A rendőrök átkutatták a televízió budapesti székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. A vádlottnak a robbantással való valótlan fenyegetései alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására.

A férfi azzal, hogy a bűncselekmények elkövetéséül használt álprofilhoz egy valós személy fényképét töltötte fel, ennek a férfinek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfira azzal, hogy a korábban kiszabott 1 év 4 hónapos felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását is rendelje el, amit ugyancsak közveszéllyel fenyegetés miatt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik