Belföld

Orbán részleteket olvasott fel az őszödi beszédből, de a káromkodásoknál elhallgatott

Koszticsák Szilárd / 24.hu
Koszticsák Szilárd / 24.hu

Miután hétfő koradélután az ellenzéki vezetők reagáltak Orbán Viktor őszi ülésszakot megnyitó beszédére, a kormányfő újra szót kapott az Tisztelt Házban.

Kapcsolódó
Orbán: A gyereket nevelők február közepéig visszakapják az idén befizetett szja-t, de lesz felső határ
Ha elegen be vagyunk oltva, akkor nem kell visszatérni a korlátozásokhoz, a maszkhasználathoz – mondta a miniszterelnök.

Az egész helyzet szürreális. Nem számít semmi. Itt nem számítanak a tények, a múlt, itt mindenki azt beszél, amit akar.

– kezdte. Szerinte nem csökkent a nyugdíj, nem csökkent az életszínvonal, de – folytatta – „a velünk szembe ülőket a valóság egyáltalán nem érdekli, egyedül Jakab Péternek van felmentése ez alól.” Ez azért lehet így Orbán szerint, mert Jakab

a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei vannak, gratulálunk a Jobbiknak!

Szerinte a Jobbiknak az a szokása, hogy „akit börtönnel fenyeget, azzal később összebútorozik. Emlékszem, amikor Gyurcsány Ferencet fenyegették börtönnel”, most meg a hóna alá járnak „demokráciát tanulni.”

Ezután hosszan beszélt Kínáról, miután ennek kapcsán több kritikát is kapott. „Én értem, hogy a világban zajlik egy nagy küzdelem, hogy az Egyesült Államok pozíciója veszélybe került”, és Kína egyre jobban zárkózik. „Óva intenék mindenkit attól, hogy ebben a kínai-amerikai ügyben elkötelezzük magunkat. Az egész ellenzék az amerikaiak zsebében van.” Szerinte ugyanakkor az ország érdeke az, hogy az amerikaiakkal és a kínaiakkal is jóba legyünk.

Ezután Orbán Viktor Gyurcsány Ferenccel kezdett foglalkozni. Ezt pedig úgy tette meg, hogy részleteket kezdett felolvasni az őszödi beszédből, de a káromkodásokat inkább elhallgatással átugorta. De a „böszmeséget” nem gyomlálta ki, és azt is felolvasta, hogy „közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Nem tudok mondani olyan kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk.”  Ezután azt részt emelte ki Orbán, amikor arról volt szó, hogy a „világgazdaság pénzbősége, meg a trükkök százai segítettek minket abban, hogy ezt túléljük.”

Orbán Gyurcsányra utalva azt mondta erre: ezek után „felhív minket arra, hogy ne hazudjunk. Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik