Belföld

Iványi Gábor: Nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára csütörtökön tett közzé egy videót Facebookon, amelyben Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke többek úgy fogalmazott:

Dobrev Klára támogatását javaslom a választóknak, én magam is támogatom őt.

Ezt követően a magyar sajtóban körbejárt, hogy Iványi Dobrevet támogatja az előválasztáson, ám a lelkész ezt követően a Klubrádióban azt mondta, félreértették, amit mondott – szúrta ki a Telex.

Iványi a műsorban egyebek mellett arról beszélt, hogy „elvben neki nem lenne szabad pártosan egyik fél mellett sem lándzsát törni mint lelkésznek vagy pláne mint egyházvezetőnek”.

A kéréssel ellentétben nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát. A magyar nyelvben vannak olyan mondatok, amiknél a hangsúly is fontos, és itt is, tehát én támogatom mind a három olyan indulót, akik között szerintem el fog dőlni, hogy ki az, aki a jövőben a miniszterelnök-jelölt lesz

– hangsúlyozta Iványi, aki egyébként elmondta, hogy mindazoknak, akik kérték, „adott ilyen nyilatkozatot”, adott Márki-Zay Péternek is. Hozzátette, Karácsony Gergelyt tartja még esélyesnek, de mindhármukat egyformán támogatja.

Mindhárman kiváló emberek, fiatalok, kitűnő szakmai tudással rendelkeznek, tapasztalatokat szereztek az irányításban, jól mérik fel a rájuk váró feladat kivételes nagyságát. Egyen-egyenként mindhármójukat alkalmasnak vélem arra, hogy az országot 2022 után vezessék, és bízom abban, hogy egyetértenek

– közölte a lelkész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik