Belföld koronavírus

Úgy derült ki, hogy sok fertőzött van az iskolában, hogy a szülők teszteltették a gyerekeket

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Látványos a kormányzati törekvés arra, hogy az iskolákban jelenléti oktatás legyen, ne nagyon kelljen leállni a tantermi oktatással. De azt most megmutatta egy pilisborosjenői eset, hogy mennyire elfedi a valóságot ez a hozzáállás.

Egy pilisborosjenői általános iskolában a szülők teszteltették a gyerekeket, és így derült ki, hogy sok a fertőzött – derül ki az ATV riportjából. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányának tagja mesélte el, hogy a problémát tanárok és szülők jelezték nekik, ezzel szemben hivatalos információs nem kapott a szakszervezet. Amikor tehát kibukott, milyen sok diák fertőzött, népegészségügyi karantén alá került az intézmény. Mindössze két osztály maradt a pilisborosjenői intézményben, és úgy tűnik, az elsősökkel kezdődhetett a járvány, mert most kezdtek ők visszatérni az iskolába a tantermi oktatáshoz a szakember tudomása szerint.

Nagy Erzsébet szerint ​​egyre több iskolában rendelnek el rendkívüli szünetet a covid-helyzet miatt, de ezt már jelezni sem merik az oktatók. „Nincs olyan nagyobb település, ahol ne jelezték volna, hogy bizony el kellett küldeni osztályokat karanténba” – mondta. A pilisborosjenői iskolában ​​​​​​kiderültek a pozitív esetek, így kénytelenek voltak járványügyi intézkedéseket is elrendelni a szakember szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik