Belföld

Nógrádi György és a teljes felügyelőbizottság távozott az Antall József Tudásközpont éléről 

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő biztonságpolitikával foglalkozó elemző – írja a Direkt36. A portál hozzáteszi, az érintettek nem akartak részletesen nyilatkozni, de többen utaltak arra, hogy a döntésükben szerepet játszott az, hogy idén májusban kiderült: külföldi luxusszállodákban bérelt szobákat az Antall József Tudásközpont, aminek vezetője Antall Péter tavaly már átlagosan havi bruttó 6,9 millió forintot keresett.

Kapcsolódó
Direkt36: Külföldi luxusszállodákban bérelt szobákat az Antall József Tudásközpont
A lap szerint a volt kormányfő fia által vezetett intézet évi 15-20 külföldi utazást bonyolított.

A kormányközeli politikaelemző intézettől az első távozó alapítványi vezető Antall Pál volt, aki az igazgató, Antall Péter rokona, és még áprilisban mondott le a felügyelőbizottsági elnöki posztról. Majd júniusban lemondott a felügyelőbizottság egy újabb tagja, Kállay Péter ügyvéd, ezután pedig a felügyelőbizottság harmadik tagja, Bartos Zoltán is beadta lemondását.

A teljes felügyelőbizottság mellett távozott Nógrádi György, a kuratórium elnöke is. A biztonságpolitikai szakértő a Direkt36-nak annyit mondott, hogy levelet írt Antall Péternek, amelyben megírta az okait, de erről nem akar nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik