Belföld

15 perces beszédet mondott angolul Karácsony

Karácsony Gergely angolul olvasta fel a nyitóbeszédét a Budapest Forum – Building Sustainable Democracies konferencián, szúrta ki a Telex.

Ez azért érdekes, mert a nyár elején a főpolgármester angoltudását illető kérdésekkel napi szinten foglalkozott a kormánysajtó. Hol arról írtak, hogy nincs nyelvvizsgája, hol arról, hogy nem tud angolul, hol pedig arról, hogy mennyibe kerül a tolmácsok alkalmazása az adófizetőknek.

Karácsony a negyedórás beszédben többek közt arról beszélt angolul, hogy,

ez a fórum a demokrácia fenntarthatóságáról szól. Ez azt jelenti, hogy mi itt mind törődünk a demokráciával, és relevánsnak érezzük azt a kérdést, hogy lehet-e, illetve hogy hogyan lehet a demokrácia fenntartható.

A beszéd ezen a linken tekinthető meg úgy 4 perctől kezdődően.

A politikus nyáron egy rövid videóban is beszélt már angolul a nyilvánosság előtt. A Telexnek korábban arról beszélt, huszonéves korában az egyetemi angoltanára mondta, hogy valószínűleg diszlexiája lehetett iskoláskorában, amit azóta kinőtt.

A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül. Ezért én dolgozom is angolomon folyamatosan. A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni

– írta korábban a Facebookon Karácsony.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik