Belföld

Ismert holokauszttagadóval népszerűsíti a gyurcsányozós aláírásgyűjtést a debreceni Fidesz

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! című, sokak szerint nehezen értelmezhető aláírásgyűjtő akcióhoz kapcsolódva egy videóbejegyzéssel hívta fel magára a figyelmet Ágoston Tibor, egykori jobbikos politikus – vette észre a debrecenier.hu című lap.Mint írják, ő volt az első ember, akit Magyarországon nyilvános holokauszttagadásért jogerősen ítélt a bíróság, még 2016 tavaszán történt.

A helyi lapból az is kerderül, hogy a Fidesz debreceni szervezete utcai aláírásgyűjtések és politikusok közösségi posztjai mellett lakosságinak tűnő videókkal is támogatja a párt országos aláírásgyűjtési kampányát. Ágoston agitációs videóját szerdán posztolták. A felvétel a jelek szerint egy, a nagyobbik kormánypárthoz köthető kávézóban készült, amelyet a helyben egyszerűen csak Fidesz-kávézóként szoktak emlegetni.

Mint felidézték, a Jobbik debreceni alapszervezete 2014. január 12-én a Don-kanyarnál elhunyt katonákra emlékezett. Ezen a rendezvényen  szólalt fel Ágoston, a Jobbik akkori debreceni önkormányzati képviselője is, aki a bíróság szerint itt a következőket mondta:

Magyarország 2014-ben két nagy rendezvényre, megemlékezésre készül. Az egyik a magyar áldozatok, a hősök, az elesettek, a másik pedig a hollókamu, bocsánat hollókaszt. Még mindig nem jó. A holokaszt – szándékos volt, elnézést kérek érte – és annak áldozataira való megemlékezés

Ágoston a szerdán közölt agitációs videójában a „fiatalokhoz” szólva a következőket mondta:

Ti ma már anyák vagytok vagy éppen anyává vagy apává válók. Amit láttok az országban, az annak köszönhető – minden probléma és egyéb mellett –, hogy lett egy olyan kormány, aki végre a nemzet szolgálatában áll. Mi jobbat szerettünk volna, én magam is civilként is. de ha már jobbat nem tudtunk, akkor rosszabbat bűn volna hatalomba segíteni.

 

Kiemelt képünkön Ágoston Tibor látható az ellene nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt indított büntetőper tárgyalásán a Debreceni Járásbíróságon 2015. március 26-án. MTI Fotó /Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik