Belföld

Hosszabb börtönt és több pénzbüntetést kértek Lagzi Lajcsira

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Súlyosabb büntetésért fellebbezett az Érdi Járási Ügyészség a 2 év 10 hónapra ítélt Galambos Lajos és társai áramlopási és vesztegetési ügyében.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség hosszabb tartamú börtönbüntetésért, és a kiszabott 15 milliós pénzbüntetés súlyosításáért fellebbezett az elsőrendű vádlott esetében.

Megjegyezte, hogy az ügyész a halmazati büntetésekkel megállapított középmérték kiszabására tett indítványt a perbeszédében, ami ez elsőrendű vádlott esetében hét év szabadságvesztés.

Az ügyész elmondta még, hogy két vádlottat (Lajcsi felesége és egy adminisztrátor – a szerkesztő) bizonyítékok hiányában mentett fel a bíróság. Az ügyészség az ő esetükben is a bűnösségük megállapításáért fellebbezett. A többi vád szerint elítélt vádlottra pedig súlyosabb büntetést kértek.

Kapcsolódó
Letöltendő börtönre ítélték Galambos Lajost
Feleségét viszont felmentették az áramlopási ügyben. A zenész ügyvédje azt mondta, hogy felmentésért fellebbeznek.

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, valamint megvesztegette az ellenőröket. A 2017-ben született vádirat szerint összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, 4,7 millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet.

A bíróság az ügy két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, lopás, bűnsegédlet és vesztegetés miatt egy embert pénzbüntetésre, ötöt pedig 1 évtől 2 év 4 hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélt; két esetben végrehajtandó, háromban pedig felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Galambos Lajos az ítélettel kapcsolatban korábban azt mondta, hogy igazságtalannak tartja és végsőkig harcolni fog azért, hogy kiderüljön az igazság.  A zenész ügyvédje felmentésért, enyhítésért, illetve hatályon kívül helyezésért fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik