Belföld

Késsel támadt a főnökére és annak fiára egy budapesti kamionsofőr, mert felmondtak neki

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Emberölés kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 42 éves kamionsofőrrel szemben, aki késsel támadt a főnökére miután az közölte vele, hogy felmond neki.

A 42 éves férfi gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél. A cég tulajdonosa tavaly január végén a cég XXI. kerületi telephelyére hívta a beosztottat megbeszélésre, amelyen a sértett fia is jelen volt.

A megbeszélésen a cég tulajdonosa közölte a kamionsofőrrel, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, mivel többször megkárosította a céget. Ezzel egy időben felszólították, hogy adja le a nála lévő gépjármű kulcsát és papírjait.

A vádirat szerint a dolgozó a közöltek hallatán indulatos lett, szitkozódva megfenyegette a főnökét, hogy „megöli, elvágja a torkát”, majd a farzsebéből előrántott egy kést, és azzal szemből, fentről lefelé irányuló mozdulattal a nyaka felé szúrt. A tulaj fia időben észlelte a kamionos támadó mozdulatát, és édesapját védve, egyik kezével a kés felé nyúlt, aminek pengéje ezáltal az ő kezét vágta meg, és nem az apja nyakát érte.

ugyeszseg.hu

Ezután a tulajdonos fia a másik kezével megfogta a támadó csuklóját, és rákiáltott, hogy dobja el a kést, aminek azonban a dolgozó nem tett eleget, hanem a kést beleszúrta a férfi kézfejébe. A sértett fia ezután ellökte magától a férfit, majd édesapjával együtt elhátráltak, és a telephelyet őrző biztonsági őr bódéjához futottak, miközben segítségért kiáltottak. A biztonsági őr által értesített rendőrök elfogták a támadót.

A fiatal férfinak a kézfejét ért szúrás csontszilánkos törést okozott, amelynek következtében két ujját érintően is érzéskiesés, mint maradandó fogyatékosság állapítható meg. A cég tulajdonosa ellen irányuló támadás módja, ereje, eszköze, valamint a támadott testtájék pedig alkalmas volt arra, hogy a vádlott életveszélyes vagy akár halálos sérülést okozzon neki, amelyet csak a fiának közbelépése hárított el.

A Fővárosi Főügyészség a letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért a 42 éves férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik