Belföld

Egy 14 és egy 17 éves helyi fiú gyilkolt Monokon, beismerték a tettüket

Bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség azt a két fiatalkorút, akik csütörtök délután egy bot segítségével gyakorlatilag halálra vertek egy 77 éves férfit Monokon.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre azt mondta, hogy a rendőrség már kezdeményezte is a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 2004-ben és 2007-ben született született helyi férfiak letartóztatását.

Kérdésünkre elmondta, hogy a két fiatal beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 77 éves férfi holttestét találták meg hétfőn délután Monok külterületén. A rendőrök pár órán belül megállapították az áldozat kilétét, és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható két fiatalkorút. Értesüléseink szerint a bűnösségét beismerő két fiatal egymást próbálta okolni a történtekért.

Frissítünk!

A rendőrség későbbi közleményéből az is kiderül, hogy miért ölték meg az idős férfit. Azt írták, hogy a gyanúsítottak tegnap délután egy körül engedély nélkül elvitték a 77 éves szerencsi férfi kocsiját, aki a Monok mellett lévő tó partján parkolt le.

A férfi kérdőre vonta a fiatalokat, miután miután azok elakadtak az autóval. A kamaszok  ezt követően a tinik úgy megverték, hogy a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A két fiatal ezt követően a közelben elrejtette az áldozat holttestét.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik