police.hu
Belföld

Módszeresen verték át a nyugdíjasokat Óbudán

Egy 80 éves óbudai asszonytól csalták ki ékszereit szeptember elején. A BRFK tájékoztatása szerint az idős nővel az utcán ismerkedett össze egy középkorú nő, aki azt mondta, hogy a férjével együtt megvenné az aranytárgyakat, de fizetni csak később tudnak.

A nyugdíjas asszony átadta a mintegy egymillió forint értékű ékszereket, majd másnapig hiába várta, hogy a csalók jelentkezzenek a pénzével. Az óbudai nyomozók egy héten belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket, az 54 éves K. Józsefnét és az 56 éves férjét.

police.hu

Az eljárás adatai szerint a nő már nem ma kezdte a szakmát és korábban is károsított meg idős embereket Óbudán. Azt mondta nekik, hogy ékszereket, régiségeket vásárolna,  majd a lakásba bejutva meglopta őket. A gyanú szerint idén júniusban két értékes festményt, míg tavaly 400 ezer forintot tulajdonított így el.

A III. kerületi rendőrök a csalás és kifosztás miatt folytatott eljárásban a nőt és a férfit is őrizetbe vették. A nyomozás során vizsgálják, hogy a házaspár más idős embereket is megkárosított-e. A gyanúsítottaktól tisztázatlan eredetű ékszereket és kézzel írt bizonylatokat foglaltak le. ​

Ajánlott videó