Belföld

„Hullazsákba teszlek mindkettőtöket!”

Kilenc év fegyházra ítélt a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki a börtöncellában kitört verekedésben majdnem megölte a zárkatársát.

A terhelt 2018 első felében a tököli börtönben töltötte a büntetését, tizedmagával egy zárkában. Egyik cellatársa, a sértett megtudta, hogy a vádlott – fegyelmi vétséget elkövetve – felvitt magával egy fűrészlapot, ezért felszólította, hogy tüntesse el.

A férfi ezt zokon vette, ezért amikor egy harmadik rab is felelősségre vonta, dulakodni kezdett vele, de a sértett szétválasztotta őket. A fegyenc ekkor elővette a fiókjából a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresített, általa korábban kiélezett kést, és a harmadik férfi irányába vágott vele, ám a közbelépő sértettet találta el.

A bíróság tájékoztatása szerint a terhelt ekkor azzal a felkiáltással, hogy “hullazsákba teszlek mindkettőtöket!”, még kétszer a sértett felé vágott, melynek során egyszer a fülét, egyszer pedig a nyakát találta el. A sértett kicsavarta a kést a vádlott kezéből, majd segítséget kértek a felügyelőktől.

A bíróság kilenc év fegyházra ítélte a férfit emberölés kísérlete miatt, mellett elrendelte a Miskolci Járásbíróság által 2015-ben jogerősen kiszabott másfél év börtönbüntetésének végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért fellebbezett. Az ügyész és a védő három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik