Belföld

Két járókelő kapta el a posta ablakán kimászó betörőt

police.hu
police.hu

Beismerte bűnösségét az a besenyődi férfi, aki pár nappal ezelőtt betört a leveleki postahivatalba. Az ablakon át távozó 27 éves férfit két arra járó helybeli lakos csípte nyakon, és tartotta vissza a rendőrök kiérkezéséig.

V. Sz. a megalapozott gyanú szerint betörte a leveleki postahivatal egyik ablakát, majd bement az épületbe, és ellopta az adománygyűjtő urnát, a benne lévő néhány ezer forinttal. Az elfogásakor a birtokában volt a pénz, így a lopással okozott kár megtérült.

A nyomozás adatai szerint a férfi a betörést megelőzően ellopott egy bringát is, amit a tulajdonosa Leveleken egy közterületi kerékpártárolóban hagyott lezáratlanul. Később visszagyalogolt. majd egy lakattal lezárt másik kerékpárt is megkísérelt ellopni, de a zár nem engedett, így azt otthagyta.

A rendőrök a postai betörést követően elfogott férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházai Rendőrőrsére előállították,majd  lopás megalapozott gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették. A gyanúsított beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az eltulajdonított kerékpárt a rendőrök megtalálták, és visszaadták a tulajdonosának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik