Belföld europoli

Budapestre jön a francia külügyminiszter

JENS SCHLUETER / POOL-AFP / dpa Picture-Alliance via AFP
JENS SCHLUETER / POOL-AFP / dpa Picture-Alliance via AFP

A Klubrádió azt írja, pénteken Budapestre érkezik a francia külügyminiszter, Jean-Yves Le Drian, aki Szijjártó Péterrel fog közösen sajtótájékoztatót tartani, de erre nem hívták meg a sajtót. A Telex viszont azt írja, hogy nem lesz teljesen sajtómentes az esemény, mert ugyan a Le Monde budapesti tudósítóját sem hívták meg, ő el tudta érni, hogy bejuthasson.

A Klubrádió szerint a két miniszter egyebek mellett a magyar diplomácia magatartásáról az Európai Unióban, a közös európai költségvetésről, az emberi jogok, a sajtószabadság tiszteletben tartásáról és más, Párizs számára fontos témákról fog majd egyeztetni. A rádió szerint a székek sem lesznek üresek, a külügyminisztérium állítólag a saját munkatársaival tervezi feltölteni őket.

A külügyminiszteri sajtótájékoztatóra – az eddigi gyakorlatoknak megfelelően – azon médiumok kaptak meghívást, amelyek rendszeres résztvevői a Külügyminisztérium sajtóeseményeinek. Az 5 országos televízió mellett, így meghívást kapott többek között a Reuters, a Euronews, a Financial Times a Bloomberg és még több nagy nemzetközi hírügynökség. Mindemellett, a regisztráció lehetősége természetesen minden sajtómunkatárs számára nyitva áll, így aki akar részt tud venni bármely sajtóeseményünkön, vagy élőben követheti azt a külügyminiszter Facebook oldalán.

– közölte a 24.hu-val Paczolay Máté, a Külügyminisztérium sajtófőnöke

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik