Belföld

Két fiatal hurkot kötött egy puli nyakára, majd kihúzták a földútra és fejszével agyonverték

Getty images (illusztráció)
Getty images (illusztráció)

Az előkészítő üléssel megkezdődött a Berettyóújfalui Járásbíróságon annak a két állatkínzással vádolt fiatalnak a pere, akik tavaly júniusban agyonverhettek egy kutyát Zsákon.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a két férfi tagadta a bántalmazást és azt mondták, hogy nem is azokba a sérülésekbe pusztult el a kutya.

A vádirat szerint a két huszonéves férfi hurkot készített damilból, majd rátette az elsőrendű vádlott puli jellegű kutyájának a nyakára. Ezt követően a két férfi kihúzta egy földútra a kutyát, ott kikötötték egy villanyoszlophoz, majd a másodrendű vádlott egy fejszével több csapást mért az állat fejére.

Az ebet ezt követően magára hagyták és távoztak a helyszínről. A kutya a damil által a nyakán és a fején keletkezett sérülések miatt elpusztult. Az elsőrendű vádlott később visszament és az állatot a közelben lévő búzaföldre vitte és otthagyta.

Az ügyész 1 év börtönt, illetve 1 év 2 hónap fogházat kért a két fiatalemberre beismerés esetére. A 25 és a 22 éves férfi azonban nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését a váddal egyezően, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik