Belföld

Gondatlan emberöléssel vádolják a férfit, akinek a kiszaladó kutyája miatt meghalt egy biciklis

Getty Images illusztráció )
Getty Images illusztráció )

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a délegyházi kutyatartóval szemben, akinek az utcára kiszaladó kutyája miatt meghalt egy ember tavaly augusztusban.

Nisóczi József Levente a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy felfüggesztett szabadságvesztést kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a férfi tavaly júniusban fogadott be egy keverék kutyát a délegyházi, körbekerítetlen ingatlanjába. Az ominózus napon a férfi nem gondoskodott arról, hogy a kutyát megkösse, illetve elzárja. Ugyanezen a napon az ingatlan előtt kerékpározott el egy hatvanas éveiben járó férfi és kerítés híján a kutya az utcára szaladt, majd nekiugrott.

A biciklis elvesztette az egyensúlyát és elesett, aminek a következtében a jobb oldali combcsontja darabosra törött. A sérült férfire egy ismerőse talált rá az utcán, aki értesítette a mentőket. A kórházba szállítása másnapján a férfi a sérülése következtében beálló keringési elégtelenség miatt elhunyt. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a kutyatartóval szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik