Belföld koronavírus

Vakcinalottót hirdettek Józsefvárosban

Varga György / MTI
Varga György / MTI

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021. szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10 ezer forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatták mindkét COVID-oltást (a Janssen oltás esetében egyet), függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt, írja közleményében az önkormányzat.

A feltétel a következő: azok részesülhetnek támogatásban, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71250 forintot. A

A közlemény szerint a támogatás feltétele még, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható), és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje 2022. január 15.

A kérelemben részesülők körében azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, összesen 5 fő számára az Önkormányzat bruttó 150.000 forintot sorsol ki 2022 elején, közölték.

Közismert, hogy a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze az oltás. Miközben területi adatok korlátozottan állnak rendelkezésre, szintén tudott, hogy helyi szinten az oltottság – és annak hiánya – szoros összefüggésben áll a szegénységgel. Míg a józsefvárosi önkormányzat eddig is erőn felül tett a járvány hatásainak enyhítéséért, jelenleg elsődleges célja, hogy az év hátralévő részében az eddig be nem oltott lakosok közül minél többen jelentkezzenek a vakcinára. A támogatási program célja ennek ösztönzése. Annak érdekében, hogy az előny ne járjon hátrányos megkülönböztetéssel, a támogatás attól függetlenül jár, hogy a COVID-oltás felvétele a rendelet elfogadását követően vagy azt megelőzően történik

– írták.

Kapcsolódó
Kudarc a kormány oltási akciója, alig oltottak be időseket az elmúlt hetekben
Miközben a delta variánst már a vizsgált tesztek 85 százalékában mutatják ki. Heti vakcinaösszegző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik