Belföld

Fontos balatoni utat zárnak le a hétvégén

Google Street View
Google Street View
A keleti partot elkerülő 710-esen triatlonverseny miatt nem lehet majd közlekedni szinte egész vasárnap.

Triatlonverseny miatt lezárják a 710-es főutat a Balatonnál vasárnap reggel 7 órától várhatóan 18 óráig – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon csütörtökön az MTI szerint.

Azt írták, a verseny miatt a 710-es főúton a balatonfőkajári elágazó és Balatonfűzfő között nem lehet majd közlekedni. A forgalmat a 71-es főút felé terelik, ahol időszakos torlódás várható.

Alternatív útvonalként az északi partra a Balatonfőkajár, Csajág, Küngös, Berhida, Vilonya, Királyszentistván és Litér közötti útszakaszt javasolták, Balatonalmádi és a főváros közt pedig a 8-as főút felé érdemes kerülni.

Közölték, a verseny idején vasárnap nem lehet közlekedni a Balatonfűzfőt és Balatonkenesét összekötő 7213-as úton sem, emellett részleges útlezárás lesz érvényben Balatonkenese belterületén is több utcában.

A rendőrség szerint Papkeszit az útlezárások miatt a 710-es főút balatonfőkajári elágazója felől Balatonfőkajáron, Csajágon, Küngösön és Berhidán át, a 8-as főút irányából pedig Királyszentistván és Vilonya felől lehet csak megközelíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik