Belföld

Tizenegy embert fosztott ki három fiatal Budapesten – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Több rendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás és lopás miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség azzal a három fiatallal szemben, akik időskorúakat fosztottak ki két évvel ezelőtt. Az egyik férfi 23, a másik 16, a női vádlott pedig 20 éves volt a bűncselekmények elkövetésekor.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint többnyire időskorú, koruk és betegségeik miatt védekezésre képtelen emberek voltak az áldozataik. Az volt a módszerük, hogy különféle módszerekkel összezavarták, vagy megzavarták őket, majd a helyzetet kihasználva megszerezték a pénzüket.

Többnyire pénzautomatáknál, a sértettek által megkezdett tranzakcióba belenyúlva tulajdonították el az áldozataik pénzét, de volt olyan időskorú is, akinek pénzváltás ürügyén, a pénztárcájába benyúlva vették el a nyugdíját.

Egy 77 éves férfit pedig a lakásán fosztottak ki, miután alkohollal itatták. Az ügynek 11 sértettje van. Az elkövetési érték csaknem 2 és félmillió forint. Az ügyészség letöltendőt kért az elkövetőkre. A fiatalkorú esetében fiatalkorúak börtönére tettek indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik