Belföld

Ájultan vitték kórházba a sétáló párba belekötő részeget

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki tavaly októberben úgy leütött egy részeget, hogy kórházba kellett vinni.

A vádirat szerint a férfi Sátoraljaújhelyen sétált egy utcán a feleségével, amikor összetalálkoztak az erősen ittas állapotban lévő sértett férfival, aki az élettársával hazafelé ment a boltból. A sértettről annyit kell tudni, hogy ha iszik, akkor agresszívvá és kötekedővé válik.

Ez alkalommal, amikor a vádlott és felesége már elhaladtak mellette, rájuk kiabált, és fenyegetni kezdte a férfit, aki ezzel először nem foglalkozott, de mivel a részeg tovább szitkozódott, megállt, visszafordult, majd odament hozzá és ököllel arcon vágta, majd rögtön ezután két kézzel a mellkasán is megütötte, s egy rúgást is imitált felé.

Az ütésektől a férfi hanyatt esett, és úgy beverte a fejét az aszfaltba, hogy elvesztette a eszméletét. Az élettársa hívta a mentőket, akik a részeget kórházba szállították.

A bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes koponyaboltozat törés sérülést szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a vádlottra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik