Belföld

Rossz címet adott meg a mentőknek a lakótársát leszúró vecsési férfi, elvérzett

Emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a vecsési férfival szemben, aki tavaly szeptemberben leszúrta a lakótársát.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy nyolc év szabadságvesztést kértek a férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

C. József és az áldozata egy vecsési házban élt szívességi lakáshasználóként. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztottak alkoholt és emiatt már korábban is előfordult, hogy összezördültek valamin.

Az ominózus napon a ház körüli telken kertészkedtek és takarítottak, miközben megittak négy liter bort. A ház konyhájában azonban összeszólalkoztak, amelynek során C. József felvett egy tizennégy centiméter pengehosszúságú kést és azt felhas tájékán teljes hosszában a lakótársába szúrta. Később a vérző áldozathoz ugyan mentőt hívott, de rossz címet adott meg, ezért elvérzett az áldozata mire kiértek.

A szóvivő elmondta még, hogy a vádlott az ittassága miatt nem emlékszik a történtekre, de úgy gondolja, hogy nem szúrta meg a lakótársát. Az ügyészség nyolc évet kért rá beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik