Belföld

Döbbenetes dolgokat állít a volt élettársát fogva tartó és napi rendszerességgel megerőszakoló miskolci férfi

Getty images
Getty images

Szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 39 éves miskolci férfival szemben, akit a vád szerint fogva tartotta, verte és napi rendszerességgel megerőszakolta a volt élettársát.

Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy 14 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi tagadta a szexuális erőszakot a nyomozati szakban és azt állította, hogy nem verte és nem is tartotta a fogva a nőt. Sőt, szerinte a volt élettársa volt az, aki rátámadt és erőszakosan viselkedett vele szemben.

A vádirat szerint a férfi tavaly április végén a miskolci lakására hívta a volt élettársát, akit féltékenységből előbb felelősségre vont a korábbi párkapcsolatai miatt, majd ököllel többször is fejen ütött. A főügyészség tájékoztatása szerint a menekülni próbáló nőt a hajánál fogva visszahúzta, majd térdre és szexuális cselekményre kényszerített. Ezután a sírva könyörgő nőt lemeztelenítette, és ismét szexuális erőszakot követett el a sérelmére.

A nő kétségbeesésében, hogy megpróbálja elkerülni a további bántalmazást, kedvesen viselkedett a férfivel.. Miután lefeküdtek aludni, a nő megpróbált kimenekülni a lakásból, de a vádlott újból visszatartotta, és úgy arcon ütötte, hogy eleredt az orra vére. Ezt követően a terhelt egy késsel többször is megszúrta a nő lábait és vállát, amely erős vérzéssel járt.

Az éjszaka folyamán még újabb ökölütésekkel az áldozata arccsontját és orrcsontját is eltörte. Ezt követően pedig ágyhoz kötözte az öntudatlan és ájult nőt.

A férfi több mint fél hónapig a lakásban bezárva tartotta, többször bántalmazta, és napi rendszerességgel megerőszakolta a nőt, akinek csak akkor sikerült elmenekülnie, amikor megígérte, hogy vissza fog költözni hozzá. Az ügyészség vádiratában 14 év fegyházat kért a többszörös erőszakos visszaesőre, azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik