Belföld

Meghalt egy 10 hónapos csecsemő, miután ágyba dobta a párjával balhézó apja

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a 23 éves kunmadarasi férfira, akit 1 év 10 hónap fogházra ítélt elsőfokon a Szolnoki Törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A férfi összeveszett majd összeverekedett az akkori barátnőjével. Eközben a fiatal nő a 10 hónapos kislányát a kezében tartotta. A férfi azért, hogy ütései ne a gyermeket, hanem annak anyját érjék, a kiskorút kikapta a nő kezéből és az ágyra dobta.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a figyelmetlensége miatt elvétette a dobást, ezért a csecsemő az ágyra esés közben fejével a falnak csapódott. Ezt követően a verekedők tovább bántalmazták egymást, s a férfi maga elé emelte a babát, hogy a nő ne tudja megütni. Ezután a verekedés abbamaradt.

A gyermek másnapra rosszul lett és a szakszerű orvosi ellátás ellenére koponyasérülése folytán néhány napon belül meghalt. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása, míg a vádlott és védője annak enyhítése illetve próbaidőre történő felfüggesztése érdekében fellebbezett.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék által kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, s az nem szolgálja megfelelően a büntetési célokat, ezért annak jelentős súlyosítása indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik