Belföld

Azt állítják a sorozatbetörők, hogy csak otthonosabbá és élhetőbbé akarták tenni az abonyi lakásukat

police.hu
police.hu

Elfogták a rendőrök azt az abonyi párt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három szomszédos házba is betörtek Újszilváson egy este alatt. Egy újszilvási férfi tett bejelentőst augusztus végén, hogy befeszítették háza ajtaját, és ellopták a gázpalackját.

A helyszínre érkező rendőrök minden lehetséges és használható nyomot, adatot rögzítettek, az összes létező tanút felkutatták és meghallgatták. Hamar körvonalazódni látszott, még két másik ottani házban is betörők jártak. Mindent vittek, ami mozdítható volt, halkonzervtől a vérnyomásmérőig, hűtőtől a villanyborotváig több százezres kárt okozva a lakóknak.

A sorozatbetörésekkel összefüggésbe hozható, 34 éves O. Zsoltot és párját a 29 éves Sz. Ágnest lakóhelyükön elfogták és előállították. A pár otthonában a nyomozók kutatást tartottak, az ellopott tárgyak nagy részét megtalálták és lefoglalták.

A páros beismerte a bűncselekményeket. Azt mondák a rendőröknek, hogy közösen határoztak úgy, hogy a betörésekből megszerzett tárgyakkal teszik majd otthonosabbá és élhetőbbé bérelt lakásukat. A ceglédi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás, és üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik