Belföld

Budapest díszpolgára lett Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook
A kormány által évek óta vegzált lelkész azt mondta, jobb a kerék alatt lenni, mint egy lenni a kerekeknek akár csak egy küllőjével is.

A főváros díszpolgára lett Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője, a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület elnöke – jelentette be vasárnap a Facebook-oldalán Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely.

A kitüntetésről szerdán döntött a fővárosi közgyűlés. Bejegyzésében Karácsony kiemelte, kötelességük kiállni Iványi Gábor és a MET mellett, már csak azért is, mert a közösségük vegzálása a főpolgármester szerint nem szól másról, kizárólag csak Orbán Viktor személyes bosszújáról.

Márpedig ha Orbán Viktor bosszújáról van szó, akkor a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam aljas eszközökkel próbálja meg ellehetetleníti azokat, akik a legnemesebb küldetésért dolgoznak: az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatásáért

– írta Karácsony, utalva arra, hogy a magyar kormány célkeresztjében régóta ott van Iványi Gábor közössége, legutóbb épp egy 190 millió forintos kiegészítő támogatást vontak meg tőlük.

Kapcsolódó

A vasárnap délelőtt a MET templomában, a békásmegyeri Megbékélés Házában tartott istentisztelten a Népszava is ott volt, ők azt írják, hívők és nem hívők egyaránt összegyűltek, egy nekik nyilatkozó résztvevő „abszolút ateistának” vallotta magát, mégis fontosnak érezte, hogy megjelenjen, mert elfogadhatatlannak tartja, ahogy a kormány Iványiékkal bánik. A lap szerint több ismert közéleti szereplő is feltűnt az istentiszteleten, többek mellett Donáth Anna, Demszky Gábor, Mécs Imre és Molnár „noÁr” Áron is.

Maga Iványi Gábor azt mondta, nem fognak félreállni,  és bár a hatalomnak minden eszköze megvan, hogy erőszakot alkalmazzon, ha kell, ők ezt az erőszakot el fogják szenvedni.

A nehézségek ellenére szívemből mondom, jobb a kerekek alatt lenni, mint egy lenni a kerekeknek akár csak egy küllőjével is, amelyek eltaposnak bárkit, vagy csendben tűrik, hogy törvénytelenség és képmutatás folyjon ebben az országban, úgymond a kereszténység örve alatt

– fogalmazott Budapest újdonsült díszpolgára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik