Belföld

Videón a mozdulatsor, amivel pillanatok alatt letöri a lakatot egy biciklitolvaj

police.hu
police.hu
Okuljunk!

Azzal büszkélkedik, amúgy alappal, a rendőrségi honlap, hogy „szolgálatát leadva hazafelé tartott az a gödöllői nyomozó, aki a vonaton kiszúrta az egyik ügyükben keresett férfit; a következő állomáson erősítés várta, elfogás után indulhatott vissza munkahelyére”.

Meséli, hogy:

A csavargó életmódot folytató, kerékpárlopásokkal gyanúsítható férfit egy ideje hiába keresték, állandó lakcímén életvitelszerűen nem tartózkodott, és már az összes lehetséges tartózkodási helyét többször letalpalták, amikor a nyomozó megpillantotta a vonaton;. tudta, a pihenésre majd később szán időt, inkább telefonjáért nyúlt és erősítést kért a következő állomásra. Bagon már járőr kollégái várták, amikor leszólította, majd felszólította a gyanútlan utast, igazolja magát. Miután bizonyossá vált, őt keresik égre-földre, a nyomozó elfogta és együtt visszaautóztak Gödöllőre.

A 27 éves, strandpapucsos R. Richárdot négy lopással gyanúsították meg, legdrágább zsákmánya 300 ezer forintot ért, összesen közel 600 ezer forint kárt okozott a biciklik tulajdonosainak.

Tovább is van:

A gödöllői vasútállomáson lévő kerékpártárolóra járt rá, onnan szerezte be a drótszamarakat, amelyeken később jóval árukon alul túladott. Kettőn nem tudott, azokat a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Kihallgatásán beismerte, sőt, bővítette az általa elkövetett bűncselekményeket, két másik lopásról is beszélt, amelyeket elmondása szerint azért tett, mert nem dolgozott, viszont a gyerekeit etetni akarta.

A „drótszamár” kifejezés használatáért most rögtön virtuálisan kitüntetjük a cikk egyenruhás szerzőjét; egyúttal felhívjuk a drótszamártulajdonosok figyelmét a mellékelt videóra, melyből kiderül, hogy túrót sem ér a mezei spirállakat,  hiszen azt egy vascső beillesztésével s körbeforgatásával pikpak hatástalaníthatja egy hatástalanító.

Okuljunk! (És vásároljunk „colstokos” lakatot.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik