Belföld

Egy lakónak nem tetszett az óbudai feszület, a Fidesz vallásgyalázást kiáltott és tüntetett

Google Street View
Google Street View
Megrémült a Fidesz, hogy baloldali vallásgyalázás készülődik.

Tüntetést szervezett a III. kerületi Fidesz szervezete a Remetehegyi útra, mivel állításuk szerint a keresztényellenes baloldali kerületvezetés el akar mozdítani egy évtizedek óta ott álló feszületet – írja a Magyar Nemzet szerdán. Bús Balázs fideszes expolgármester is jelen volt a demonstráción, és elmondta, hogy egy 2017-es helytörténeti kutatás már felmérte egyszer a kerület összes feszületét, azok képeiből kiállítást is szerveztek.

Mivel egyes helyiek tudni vélik, hogy az önkormányzat akár el is távolíttatná a fakeresztet, meg akarják azt védeni (érvként felhozzák, hogy az önkormányzat kitűzött egy felhívást a keresztre, azt kérdezvén, tudja-e valaki, ki állította fel és mikor). A Nemzet szerint az indokuk a következő volt:

a baloldal számára ezek az értékek semmit sem jelentenek, de bármit is akarnak tenni a Remetehegyi fakereszttel, ők azt meg fogják védeni, és nem engedik, hogy a gyurcsányista önkormányzat lerombolja a keresztény értékeket.

Az önkormányzat a lap megkeresésére azt mondta, lakossági megkeresés érkezett a kereszt esetleges áthelyezéséről, nekik ilyenkor jogszabályi kötelezettségük megvizsgálni a panaszt. Hozzátették, nem tervezték és nem is tervezik elvinni a feszületet, és különben is példaértékű a kerület együttműködése a helyi felekezetekkel.

Azt az önkormányzat nem közölte, ki szerette volna elvitetni a Jézus Krisztust ábrázoló művet, de az biztos, hogy egy nagy lakópark épült mellé a Remetehegyi úton az utóbbi években. A cikk további része a baloldal állítólagos vallásgyalázásával foglalkozik, a fenti linken olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik