Belföld

Már nem Mészáros Lőrinc családjáé a legértékesebb cég

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A Forbes immár hetedik alkalommal állította össze a legértékesebb családi cégek listáját, és mint kiderült, a legnagyobb családi cégek mindegyikének üzemi eredménye nőtt, felüknél 50 százalékos ugrásról beszélhetünk. A top 25 cég összértéke több mint ezermilliárddal emelkedett egy év alatt.

Az idei listából kiderül:

két év után már nem Mészáros Lőrinc családjáé a legértékesebb cég. 

A legértékesebb családi cégek listáján az első helyet a Kafijat Zrt. Megdet Rahimkulov fiainak vagyonkezelője korábban sosem szerepelt a listán, de rögtön az első helyen debütált. A Forbest emlékeztet, hogy Rahimkulov testvérpár azután került fel a Forbes év eleji milliárdoslistájára, hogy a G7 tavaly év végén megírta, hogy rendelkeznek magyar állampolgársággal is.

A Kafijat ZRT. becsült értéke 366,4 milliárd forint.

A második helyen a Felcsuti család MPF Holdingja áll 288,2 milliárdos becsült értékkel, míg Mészáros Lőrinc és családjának cége, a Mészáros csoport a harmadik helyre csúszott vissza 255,1 milliárdos becsült értékkel.

Kapcsolódó
Mészáros Lőrinc cége szerda reggelre vett egy áramcéget
Az E.ON leányvállalatától vette meg az összes részvényt az Opus Globalhoz közeli cég.

Negyedik a Csányi Sándor és családja tulajdonában álló Bonafarm csoport 177 milliárdos becsült értékkel, míg az ötödik a Kasza család Jász-Plasztik Kft.-je, 169,3 milliárdos becsült értékkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik