Belföld

Az ördög ügyvédje: Fidesz-csicska Polt Péter, nem talált!

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Mint arról kedden beszámoltunk, Czeglédy Csabát meggyanúsította a rendőrség, hogy ő az ördög ügyvédje. Bár az ügyészség keddi közleményében nem közölt konkrét nevet, értesüléseinket a DK-s politikus megerősítette a lapunknak.

Szerdán Az ördög ügyvédje Facebook-oldalon féléves kihagyás után posztoltak újra. A bejegyzésben egy bohóc emojival kísérve csupán az áll

Fidesz-csicska Polt Péter, nem talált!

Az ördög ügyvédje Facebook-oldal szerkesztője vagy szerkesztői tehát mostani posztjukban azt állítják, nem Czeglédy áll a Borkai-ügy mögött, de ennél konkrétabb információkat nem osztottak meg.

Czeglédy kedden a 24.hu-nak azt nyilatkozta,

lehet, hogy a baloldalon még szimpatikus is lenne, ha kiderülne, hogy én vagyok az ördög ügyvédje, de sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit, nem én álltam a Borkait megbuktató blog mögött.

Elmondása szerint egyébként semmilyen új bizonyítékot nem hoztak fel ellene. A politikus az őszi ellenzéki előválasztáson a DK színeiben indul, a Vas megyei 1. számú választókörzetben, Szombathelyen és környékén, az LMP, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum által támogatott Ungár Péter, valamint a volt fideszes alpolgármester, Koczka Tibor ellenében.

Mint ismeretes, 2019 októberében, kevéssel az önkormányzati választás előtt robbant ki az a botrány, amelynek során „Az Ördög ügyvédje” nevű blogon egy Borkai Zsolt fideszes politikust, akkori győri polgármestert is ábrázoló, egy jachton készült szexvideórészletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak. Borkai ennek ellenére megnyerte a polgármester-választást, de kevéssel később lemondott hivataláról.

Korábban arról is írtunk, hogy Egyenesen Washingtonból, az akkori Trump-kormányzat igazságügyi minisztériumától kért segítséget „Az Ördög ügyvédje” utáni nyomozáshoz a fővárosi főügyész. Ibolya Tibor tavaly januárban intézkedett azért, hogy olyan adatokat szerezzen az Egyesült Államokból, melyekkel azonosíthatják a 2019-es önkormányzati választási kampány meghatározó botrányának kirobbantóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik