Belföld

Telex: lovagkeresztet kapott az orvos, akit korábban kamugyógyszer reklámozásáért büntettek meg

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Augusztus 20-án az ünnep alkalmából Kásler Miklós miniszter a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését adományozta dr. Juhász György András szülész-nőgyógyász szakorvosnak, a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat nyugalmazott főigazgatójának.

A Telex cikke szerint Juhász György legutóbb 2018-ban került be a hírekbe, amikor a Magyar Orvosi Kamara fél évre eltiltotta a praxisától, mert egy kamugyógyszer hirdetéséhez adta az arcát, nevét és az orvosi hivatásának tekintélyét. Juhász egy ezüstkolloidos szert reklámozott, méghozzá azzal az ígérettel, hogy az legyőzi a hpv-t, a Lyme-kórt, mindenféle krónikus gyulladást és vírusos fertőzést, sőt, a rákos sejtek működését is képes „visszaregulálni”.

A cikk szerint az ENKK keresője szerint csak egy Juhász György nevű szülész-nőgyógyász van Magyarországon, így a kamureklámért megbüntetett és a most lovagkeresztet kapott orvos minden bizonnyal ugyanaz a személy. Az orvosi kamara 2018-as etikai bizottsági meghallgatásán egyébként Juhász tagadta, hogy bármilyen üzleti kapcsolatban állna az ezüstkolloidos termék forgalmazójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik