Belföld

Besurrant az ismerőséhez, majd arcon vágta egy téglával

police.hu
police.hu

Rablás miatt emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség azzal a 35 éve férfival szemben, aki a saját ismerősét rabolta ki januárban Kenderesen. A férfi bement az ismerőse családi házának kertjébe, majd felvett a földről egy téglát és észrevétlenül besurrant a házba.

A házigazda épp a konyhában üldögélt, háttal az ajtónak. A férfi közvetlenül mögé lopódzott és hátulról fejbe vágta a téglával. Erre a házigazda az őt ért ütés irányába fordította a fejét, mire a támadó arcába csapott a téglával.

A megtámadott idős férfinek azonban maradt annyi lélekjelenléte, hogy védekezésképpen felkapott a konyhapultról egy kést, amivel dulakodás közben megvágta támadóját. Ezt követően kimenekült a házból, de járóbotját a konyhában hagyta, s anélkül elesett a ház lépcsőjén.

Eközben az elkövető, aki tudott arról, hogy a férfi egy margarinos dobozban tartja a pénzét, magához vette a dobozt az abban tárolt 12 ezer 800 forinttal, majd a házból kilépve kétszer fejbe rúgta a lépcsőn fekvő áldozatát, és sietve távozott az udvarról. A 67 éves férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik