Belföld

Piroson mehetett át a HÉV-vel karambolozó török kamionos, letartóztatták

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a török kamionost, aki öt nappal ezelőtt karambolozott a ráckevei HÉV-vel, majd elszaladt a helyszínről.

A gyanú szerint a sofőr Soroksáron, a Helsinki úton figyelmen kívül hagyta a fénysorompó pirosan villogó jelzését és szabálytalanul kanyarodott, majd nekiütközött a balról jobbra közlekedő H6-os HÉV-szerelvénynek.

A baleset következtében három utas nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Az incidens során a HÉV első forgóváza lesiklott a sínről, ezáltal jelentős anyagi kár is keletkezett, ennek megállapítása még folyamatban van.

A kamiont vezető 49 éves török férfi segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről és megpróbálta elhagyni az országot, Nagylakon fogták el végül. A férfit gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségével, valamint háromrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés veszélye miatt letartóztatta a családjával külföldön élő, bejelentett magyar lakcímmel nem rendelkező férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik