Belföld

Hadházy Ákosnak gyanús lett Orbán Viktor római utazása, és kérdésekkel derítené ki az igazságot

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Hosszú posztot szentelt Hadházy Ákos Orbán Viktor hivatalos római utazásának, mert a független képviselő szerint a visszaúton a honvédségi repülő, amellyel a kormányfő utazott, horvátországi megállókat is beiktathatott, legalábbis a nyilvános repülési adatok szerint. Utóbbiakat Hadházy részletesen ismerteti is, és a repülési útvonalról is közöl információkat.

Ezek alapján azt írja a képviselő:

Hétfőn kérdéssel fordulok az Honvéd Utazási Irodához, hogy történt-e az úton repülési esemény, technikai hiba, ha nem, akkor mi volt az oka a kitérőknek. Azt is fontos tisztázni, hogy miért kapcsolták ki a pilóták a transzpondert (ezzel valamennyire veszélyeztetve a biztonságot is), utasította-e őket valaki erre. Továbbá természetesen rákérdezek, hogy kik voltak a repülőn és milyen célból. A római vendéglőben lefotózott miniszterelnöki család repülőútja enélkül is komoly kérdéseket vet fel.

Havasi Bertalannak elküldtük a témával kapcsolatos kérdéseinket, ha választ kapunk rájuk, közzétesszük őket.

Pénteken egy, a 444-en plubikált olvasói fotó után  Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor a világ katolikus törvényhozóinak éves konferenciájára utazott. A közlemény szerint a kormányfő pénteken hivatalos programra Rómába érkezett. Az említett fotón az látszott, Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó, illetve fia, Orbán Gáspár is vele volt az asztalnál. A 444.hu olvasója szerint az egyik lányuk (vélhetően a legkisebb) is ott volt.

Kapcsolódó
Római étterem teraszán fotózták le az Orbán családot
Olaszországban pihen Orbán Gáspár és egyik testvére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik