Belföld

Véres ámokfutásba torkollott egy kiskunhalasi bográcsozás

Getty Images
Getty Images

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki egy kiskunhalasi bográcsozás során ittasan megverte az egyik barátját, majd bántalmazta és bezárta egy garázsba a 17 éves barátnőjét.

A vádirat szerint a férfi május 8-án egy kiskunhalasi garázssor egyik garázsában bográcsban főzött a 17 éves barátnőjével. Időközben néhány barátjuk is csatlakozott hozzájuk, akikkel éjszakába nyúlóan közösen ettek és italoztak.

A terhelt és az egyik barátja lerészegedett, emiatt többször volt köztük nézeteltérés. Éjjel ismét hangosan összeszólalkoztak, ami során vádlott a garázs előtti közterületen ököllel leütötte a cimboráját. A vádlott ezután még egy-két alkalommal bele is rúgott a földön fekvő, vérző férfibe, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett kérte a támadója megbüntetését.

A történtek miatt az egyik környékbeli lakó értesítette a rendőrséget, akik előállították a vádlottat. Miután szabadon engedték, a férfi az éjféli órákban visszament a garázshoz, ahol a barátnője már várt rá. A feldühödött vádlott agresszíven viselkedett vele és azonnal kérdőre vonta, mert azt hitte, hogy a barátnője értesítette a rendőröket.

A férfi ököllel arcon ütötte a lányt, aki a váratlan ütés miatt hanyatt esett. Az ámokfutó ekkor megragadta a földön fekvő és a segítségért kiabáló lányt és a hajánál fogva behúzta a garázsba, amit belülről bezárt. A lány számon kérte a barátját a verés miatt, de a férfi a falhoz nyomta és kétszer erősen sípcsonton rúgta. A lány többször is kérte, hogy engedje ki, de ezt ő megtagadta.

Végül az ismételten helyszínre hívott rendőrök tudták feltörni a garázsajtót és szabadították ki a lányt. A kiskorú a bántalmazás miatt szintén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de nem kérte a férfi megbüntetését könnyű testi sértés miatt.

A büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség minősített személyi szabadság megsértésének bűntettén kívül garázdasággal és könnyű testi sértéssel  is vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik