Belföld

„Tartozik egymillióval. Csak helyben akartam hagyni egy kicsit”

police.hu
police.hu

Beismerte a bűnösségét az a 31 éves férfi, aki fejszével akarta móresre tanítani az egyik ismerősét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem okozott végzetes sérülést.

Egy 33 éves dunabogdányi férfi kért segítséget, mert az egyik ismerőse rátámadt az utcán. A fejszével először a földre csapott, miközben azt kiabálta, hogy „menj vissza, mert agyon ütlek”. A következő csapást még sikerült elhárítania, de dulakodás közben a szerszám éle a tarkóján egy centiméter hosszan karcszerű metszett sérülést, valamint a jobb hüvelykujj párnáján zúzott sérülést okozott.

Az orvosszakértői vélemény alapján a fejszével a legalább közepes erővel fejre irányuló támadás alkalmas lett volna életveszélyes sérülés okozására is. A budakalászi rendőrök a helyszín közelében elfogták a 31 éves T. Norbertet.

A férfi elismerte a terhére rótt bűncselekményt. Elmondta, hogy azért ment fejszével az ismerősének, mert tartozik neki egymillió forinttal és ennek a visszafizetését próbálta elérni, s így adott nyomatékot a követelésének. Védekezésében úgy fogalmazott: „Csak helyben akartam egy kicsit hagyni, hogy elgondolkodjon”.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik