Belföld

60 ember vert át és 75 milliós kárt okozott egy Heves megyei bűnszervezet

Vádat emeltek egy Heves megyei bűnszervezet tagjaival szemben, akik hatvan embert csaptak be és 75 millió forintos kárt okoztak. A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak megtévesztő internetes hirdetésekkel csapták be a főleg mezőgazdaságban és építőiparban dolgozó személyeket. Álnéven kínáltak neki munkagépeket eladásra.

A vásárlókkal olyan bankszámlákra utaltatták a pénzt, amelyek tulajdonosai nehéz anyagi körülmények között élő “strómanok” voltak. Az ügyben 13 embert vádolnak nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt. A vádirat alapján a vádlottak közel 75 millió forint kárt okoztak a hatvan sértettnek.

A bűnszervezet vezetői a pénzből többek között luxus terepjárókat és ékszereket vásároltak. A Füzesabonyi Járási Ügyészség tíz vádlottra fegyházbüntetést, három társukra pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól. Az elsőrendű vádlottra 13 év fegyházat kértek arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent beismer s lemond a tárgyalás jogáról is. A bűnelkövetői csoport vezetői közül hatan letartóztatásban, ketten bűnügyi felügyelet alatt vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik