Belföld

250 ezerért adtak el egy kiszolgáltatott lányt prostituáltnak

Minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség négy férfi és négy nő ellen. A főügyészség tájékoztatása szerint az egyik férfi 250 ezer forintért adott el egy kiszolgáltatott fiatal lányt egy prostituáltak futtatásával foglalkozó családnak. A fiatalt ezt követően Németországba vitték, majd prostituáltként dolgoztatták.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a lányt megvásárló mindszenti nőre 6 év 6 hónap fegyházat és 6 év közügyektől eltiltást, míg a fiára 3 év fegyházat és 3 év közügyektől eltiltást kértek arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyalásról. A család másik két tagjára 4 év 6 hónap fegyházat és 5 év közügyektől eltiltást, valamint 3 év börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kértek beismerés esetére.

A közvetítő testvérpárra egyaránt 2 év börtönt és 2 év közügyektől eltiltást kértek azzal, hogy fejenként 60 ezer forintos vagyonelkobzást is rendeljenek el velük szemben. Az “ajánlat” azonban az ő esetükben is csak akkor érvényes, ha mindent beismernek az előkészítő ülésen és nem kérnek tárgyalást. A kiskunmajsai vádlottra 1 év börtönt és 1 év közügyektől eltiltást indítványoztak beismerés esetére, az ügy nyolcadrendű vádlottjának esetében pedig nem tett mértékes indítványt az ügyészség.

A szóvivő elmondta még, hogy eddig csak a kiskunmajsai vádlott ismerte be a tettét, a többi hét terhelt tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

A vádirat szerint a 18. életévét betöltött lányt a nyugdíjas nagymamája tartotta el, és nehéz anyagi körülmények között éltek. A fiatal lány eladói végzettséget is szerzett, de nem talált magának munkahelyet. A főügyészség beszámolója szerint nem volt önálló keresete és többször is előfordult, hogy napokra eltűnt otthonról miután a nagymamájával is megromlott a kapcsolata. 2019 július 3-án a lány elment hazulról, majd néhány nappal később Kiskunmajsán összeismerkedett egy helyi férfivel.

Közösen pénzt akartak szerezni úgy, hogy a férfi „közvetítők” segítségével eladja a lányt olyan személyeknek, akik prostituáltakat futtatnak, majd a sértett visszaszökik és a kapott pénzt elosztják

– közölte a főügyészség.

A kiskunmajsai vádlott ezt követően felvette a kapcsolatot egy Szeged környéki testvérpárral, akik Mindszentre vitték a lányt. Az ügyészség azt közölte, hogy itt adták el a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt 250 ezer forintért egy helyi nőnek és a fiának.

A „közvetítők” és a kiskunmajsai vádlott – aki tudta, hogy a lányt külföldön fogják dolgoztatni – a kapott pénzt elosztották egymás között, a lány pedig a házban maradt. A lányt “megvásárló” nő és fia, valamint további három másik családtag maximálisan kihasználta a lány kiszolgáltatott helyzetét. Egyikük fényképeket is készített róla és végig felügyelet alatt tartották, elvették tőle a telefonját is, ezért még megszökni sem tudott tőlük.

A család egyik tagja ezt követően Nürnbergbe szállította busszal a lányt, ahol prostituáltként dolgoztatták 12 napig. A lánytól már az utazás előtt elvették az iratait, így az is az őt felügyelő vádlottnál volt, a lakást pedig csak kísérettel hagyhatta el. Azt is közölték vele, hogy ha nem csinálja azt amit mondanak, akkor nem tud majd visszamenni Magyarországra.

Közben a kiskunmajsai vádlott és a sértett nagyanyja is keresni kezdték a lányt, a nagyszülő pedig értesítette a rendőröket. Ezt a minősített emberkereskedelemmel vádolt terheltek is megtudták, ezért 2019 július 28-án visszaadták neki az igazolványát és hazaengedték Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik