Belföld

Bosszúból rágyújtotta a házat az alvó exére és annak új párjára, ez vár rá

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt tíz év fegyházra ítélt tiszakécskei nőre, aki bosszúból rágyújtotta a házat a volt élettársára és annak új párjára.

A 44 éves nő  tíz évig élt élettársi viszonyban a sértett férfivel a közös tulajdonukban lévő családi házban. A kapcsolatuk nyolc évvel ezelőtt megszakadt, a nő ezt követően külföldön dolgozott prostituáltként, és időnként kábítószert is fogyasztott. Amikor két évvel ezelőtt hazatért, akkor a férfi már egy másik nővel élt együtt.

Az ex és az új párja ideiglenesen befogadta a nőt az otthonukba, de a nő mégis úgy érezte, hogy ki akarják semmizni, és el akarják venni a lakását. A terhelt kábító hatású anyagot fogyasztott a bűncselekmény előtti napokban, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, s kialvatlanságra panaszkodott.

police.hu

Az ominózus napon azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. A késő esti órákban papír zsebkendő darabokat égetett el, szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is. Éjszaka a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, valamint a nappaliban lévő ülő-fekvőbútort meggyújtotta, majd bement a rendőrségre, hogy bejelentse, hogy rágyújtotta a házat az exére és annak új párjára.

A hálószobában alvó férfi a tüzet észlelte, majd felébresztette párját, és mindketten az utcára menekültek. A katasztrófavédelem a tüzet rövid időn belül eloltotta, a ház azonban lakhatatlanná vált. Az ügyészség a büntetés súlyosításáért az elkövető és védője erős felindulásban elkövetett emberölés megállapítása, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a kiszabott szabadságvesztés súlyosítására tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik