Belföld

Járókerettel esett a betörőnek egy 81 éves mezőtúri férfi

Rablás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség azzal a 30 éves kunszentmártoni nővel szemben, aki késsel fenyegetett egy idős házaspárt tavaly decemberben Mezőtúron.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő bemászott a kerítésen  egy családi ház udvarára, azonban megbotlott a kerti szerszámokban és ezzel olyan nagy zajt csapott, hogy felébresztette a házban lakó 81 éves, járókerettel közlekedő férfit és a 64 éves feleségét is, aki azonnal a bejárati ajtóhoz sietett, hogy megnézze mi keltett ekkora lármát.

Ebben a pillanatban az elkövető beverte a bejárati ajtó üvegét egy kerékkulccsal, majd az ablakkereten benyúlva kinyitotta az ajtót a belülről a zárban hagyott kulccsal. A házban lakó nő próbálta megakadályozni az elkövető bejutását, ezért az ajtó elé tette a lábát, de a betörő félretolta őt és bement a ház konyhájába.

A vádirat szerint az elkövető kiborogatta és szétdobálta a konyhaszekrény fiókjaiban lévő dolgokat, miközben folyamatosan azzal fenyegette a házaspárt, hogy megöli őket. Az idős asszony bemenekült a férjéhez a hálószobába és értesítette a rendőröket.

Miután a gyanúsított átkutatta a konyhát, magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kenyérvágókést és bement a házaspár hálószobájába. Ott tovább kutatott és folyvást azt hangoztatta, hogy ki fogja oltani a házaspár életét. Az idős férfi azonban nem veszítette el lélekjelenlétét, szembeszállt az elkövetővel és a járókeretével tett kaszáló mozdulattal kiütötte a kést a támadójuk kezéből. Ekkorra megérkeztek a rendőrök is, akik intézkedés alá vonták a tettest. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a 30 éves nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik