Élő Belföld

Gulyás: Az országot nem kell lezárni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Rendkívüli kormányinfót hirdettek, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra állnak a kamerák elé, Afganisztánról és a járványról van szó.

Aki nem beoltva ment tömegbe, az vállalta a felelősséget

Aki beoltatta magát, azoknál minimális volt a megbetegedés esélye, aki pedig nem oltatta be magát, és úgy ment oda, az vállalta a felelősséget, mondta el Gulyás arról, hogy sokan voltak az augusztus 20-i ünnepségen. Mindenki felelős magáért, ez benne van az alkotmányban, mondta el Gulyás.

Gulyás: Gyurcsánynál nem lesz jogállam

Szerinte jogállamilag nem értelmezhetőek Jakab Péter kijelentései, amelyekben börtönnel fenyegetőzik. De ha Gyurcsány visszatér, nem lesz jogállam, mondja Gulyás.

A választásoknak következményei vannak

Gulyás szerint 2019-ben a választók úgy döntöttek, hogy Karácsony Gergely és a baloldali többség vezesse Budapestet. Ennek már most komoly következményei vannak, Budapesten nem lehet közlekedni, mondta el Gulyás a sajtótájékoztatón, amely a kormány döntéseiről szól.

Az országot nem kell lezárni

Gulyás szerint minden ezzel ellentétes híresztelés hazugság. A kormány nem készül ilyesmire, minden változatlan marad, csak arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik, oltassák be magukat.

Gulyás: A negyedik hullám Magyarországra is meg fog érezni

De ez el fog térni az első három hullámtól, mondta el. Magyarországon szerinte jó a helyzet, de egyértelműen elindult a negyedik hullám. Szerinte a sok beoltott miatt fog eltérni a negyedik hullám az előző háromtól, ezért a rendelkezések is el fognak térni a korábbiaktól. Gulyás szerint bizalmatlanságot keltenek a vakcinákkal szemben, de szerinte minden vakcina biztonságos és hatásos.

Megvan a listánk, de folyamatosan bővül

Mondta el Ruszin Romulusz arról, hogy hány magyart kell kimenteni Afganisztánból. Mondta, hogy olyan is jelentkezett náluk, akiről nem tudták, hogy kint van.

Ne várjanak tőlem időt, helyet, számot, ezeket most kérem, ne.

– mondta el arra, hogy hányan vannak még kint. Ruszin szerint azért nem mond semmit, mert most dolgoznak, utána pedig beszámolnak róla.

"Magyarország a szövetségeseiről gondoskodik"

Válaszolta Gulyás arra a kérdésre, hogy az afgánokat is kimentik-e, akik a magyarok mellett dolgoztak. A válasz valószínűleg nemet jelent. A tálibokkal egyébként nem tárgyal a kormány.

Amerika kérésére mentünk be, Amerika kérésére jövünk ki

Gulyás Gergely hosszan mondta el, hogy teljesen kaotikus a helyzet, nincs látható terv az amerikaiaktól arra, hogy mi történik, majd felvezette Ruszin Romuluszt, a hadsereg új parancsnokát, aki elmondta, hogy eddig 78 főt mentettek ki Afganisztánból.

Arra kérek mindenkit nagy tisztelettel, hogy ne kezdjen el interneten kutakodni, hol vagyunk.

– mondta el Ruszin Romulusz.

Afganisztánról és a járványról lesz szó

Szentkirályi Alexandra mondta el, hogy a Kormányinfó első felében az afganisztáni helyzetről, a másodikban a kormány döntéseiről lesz szó. A kormány ülésezett pénteken, ezért van szombaton a rendkívüli sajtótájékoztató.

Olvasói sztorik